Creatieve Koningsmarkt

Jarenlang hadden we in ons dorp een Kunstmarkt met Koningsdag. Dit willen we, in een nieuwe jasje, weer gaan organiseren op Koningsdag 2023 in het centrum van Son en Breugel met een heuse 

Creatieve Koningsmarkt

De vernieuwde markt is bedoeld voor iedereen die zélf iets maakt en in de gemeente Son en Breugel woont of hier actief deelneemt aan vrijwilligersactiviteiten in het dorp. Wat je dan zelf maakt kun je op deze markt laten zien en verkopen. Dit kan zijn (schilder)kunst; eigengemaakte kleding, jam en andere lekkernijen; kaarten; houtsnijwerk; sieraden; metaalbewerking; hoeden; kant; bloemsierkunst; keramiek; noem maar op, zijn. Als het maar door jou zelf is gemaakt. Er is geen grens aan de waarde van je aangeboden objecten. Commerciële verkoop gaan we niet toestaan en ook niet het ter plaatse maken van etenswaren voor directe consumptie.

Als je muziek wil maken kan dat natuurlijk ook: je kunt je eigen muziek promoten. 

Er geldt geen leeftijdsgrens. Voor iedereen is het mogelijk om creaties te showen en aan te bieden voor verkoop. Het lijkt ons daarbij wel verstandig dat kinderen worden begeleid door ouders. De Creatieve Koningsmarkt start om 14:00 uur en eindigt om 18:00 uur op het Raadhuisplein in Son.

Het Oranjecomité gaat hiervoor marktkramen opzetten op het plein. Iedere deelnemer kan tegen een kleine vergoeding een marktkraam huren. Heb je interesse, dan kun je je inschrijven via onderstaand formulier. Noteer zo duidelijk mogelijk wat je gaat maken en/of thuis hebt gemaakt en op de markt wil laten zien en/of aanbieden. Na beoordeling en goedkeuring door de leden van de organisatie ontvang je een betaalverzoek. Je ontvangt een definitieve bevestiging met toewijzing van een kraamnummer na betaling van € 10,00 per kraam van 2 meter breed. Inschrijven kan tot en met 20 april 2023, maar denk eraan: vol = vol, we starten deze Koningsdagactiviteit met maximaal 30 kramen.

Als je alleen muziek komt maken hoef je geen kraam te huren. Dan maken we graag extra ruimte voor je, maar je moet je wel inschrijven. Op het kerkplein zal wel georganiseerde muziek gemaakt worden met een aantal bands.

Inschrijven?

  1. Vul hieronder het online formulier in
  2. Stuur een email naar info@koningsdag-sonenbreugel.nl om het formulier te ontvangen
  3. Download het inschrijfformulier hieronder en lever het in op Amstellaan 23 in Son